Var­si­nais-Suo­men ELY-kes­kuk­sen ke­sän 2024 mit­ta­vim­man koh­teen pääl­lys­tys­työt al­ka­vat Sa­ta­kun­nas­sa täl­lä vii­kol­la. Uut­ta pääl­lys­tet­tä saa­daan noin 32 ki­lo­met­rin mat­kal­la Pir­kan­maan maa­kun­ta­ra­jal­ta Kan­kaan­pää­hän saak­ka.

Kan­ta­tie 44:n lii­ken­ne­mää­rä vaih­te­lee vä­lil­lä 1500–2000 ajo­neu­voa vuo­ro­kau­des­sa. Koh­teen työt teh­dään kah­des­sa vai­hees­sa si­ten, et­tä vii­kol­la 18 al­ka­vat ta­saus­työt ja var­si­nai­nen pääl­lys­tys hie­man myö­hem­min vii­kol­la 23. Ta­saus­töi­den ar­vi­oi­tu kes­to on 10 työ­vuo­roa. Var­si­nai­nen pääl­lys­tys­työ on ai­ka­tau­lu­tet­tu al­ka­maan vii­kon 23 alus­sa, ja sen kes­to on use­am­pi viik­ko. Ko­ko­nai­suu­des­saan koh­teen töi­den on mää­rä val­mis­tua hei­nä­kuun al­ku­puo­lis­kol­la. Ura­koit­si­ja­na hank­kees­sa toi­mii Peab In­dust­ri Oy.

Sekä ta­saus- et­tä pääl­lys­tys­työt teh­dään päi­vä­työ­nä ja ne jat­ku­vat aa­mus­ta yh­tä­jak­soi­ses­ti il­taan saak­ka. Töi­den ai­ka­na ajo­ra­dan toi­nen ajo­kais­ta jou­du­taan sul­ke­maan lii­ken­teel­tä, ja lii­ken­teen käy­tös­sä on yk­si ajo­kais­ta. Koh­teel­la on käy­tös­sä saat­to­au­to työ­koh­teen ohi. No­peus­ra­joi­tus työ­koh­teel­la on 50 km/h. ELY-kes­kus toi­voo tien­käyt­tä­jil­tä va­ro­vai­suut­ta työ­maan koh­dal­la lii­kut­ta­es­sa sekä va­rau­tu­mis­ta mah­dol­li­siin vii­väs­tyk­siin.