Pe­sä­kar­hu­jen Su­per­pe­sis­kau­si pyö­räh­tää käyn­tiin Er­ku-Aree­nal­la kes­ki­viik­koil­ta­na kel­lo 18, kun vas­taan aset­tuu Pöy­ty­än Ur­hei­li­jat. Vii­me vii­kol­la kak­sik­ko ot­ti mit­taa toi­sis­taan har­joi­tu­sot­te­lun mer­keis­sä, mut­ta nyt jouk­ku­eet pää­se­vät tais­te­le­maan to­sis­saan sar­ja­pis­teis­tä.

– On oi­kein hyvä fii­lis, kyl­lä tätä on jo odo­tet­tu et­tä pääs­tään vih­doin pe­laa­maan pis­teis­tä, iloit­see Pe­sä­kar­hu­jen luk­ka­ri Mint­tu Vet­ten­ran­ta.

Myös Pe­sä­kar­hu­jen 1. pe­lin­joh­ta­ja Jus­si Haa­pa­kos­ki odot­taa huo­mis­ta ko­ti­a­vaus­ta in­nol­la. Tal­vi­kau­del­la Haa­pa­kos­ki luot­sa­si jouk­ku­een Tal­vi­su­pe­ris­sa prons­sil­le, mut­ta ke­sään läh­de­tään puh­taal­ta pöy­däl­tä.

– Tal­vi­kau­si on vih­doin ta­pu­tel­tu ja Pe­sä­kar­hut on hy­väs­sä is­kus­sa. Kun pääs­tään pe­liin kiin­ni ja ylei­sö tu­lee huu­ta­maan it­sen­sä läm­pi­mäk­si kat­so­moon, niin ei­kö­hän sii­tä hyvä tule. On lu­vat­tu vä­hän kyl­mää sää­tä, mut­ta ei ole en­sim­mäi­nen ker­ta kun sar­ja-avauk­ses­sa on vii­le­ää, Haa­pa­kos­ki poh­tii.

– It­se odo­tan jouk­ku­eel­ta sa­man­lais­ta hy­väl­lä il­meel­lä pe­laa­mis­ta kuin vii­mei­ses­sä har­joi­tu­sot­te­lus­sa lau­an­tai­na Man­sea vas­taan. Toi­vo­taan et­tä po­ri­lais­ta ylei­söä löy­tää sääs­tä huo­li­mat­ta kat­so­moon, et­tä saa­tai­siin kun­non fii­lis käyn­tiin heti alus­ta as­ti, Vet­ten­ran­ta toi­voo.

Mut­ta kum­paa jän­nit­tää sar­jan en­sim­mäi­set ot­te­lut enem­män, tuo­ret­ta pe­li­joh­ta­jaa vai Pe­sä­kar­hu­jen kon­ka­ri­luk­ka­ria?

– Veik­kaan et­tä Mint­tua, Haa­pa­kos­ki nau­rah­taa ja saa Vet­ten­ran­nal­ta vah­vis­tuk­sen ar­ve­luun­sa.

– Nyt ei mi­tään muu­ta kuin pe­liä vaan, to­te­aa Haa­pa­kos­ki.

Li­put en­nak­koon Pe­sä­kar­hu­jen ko­ti­ot­te­lui­hin osoit­tees­ta www.lip­pu.fi/ar­tist/pe­sa­kar­hut